Vážený zákazník, naše společnost prodává pneumatiky jen soukromým osobám tedy koncovým zákazníkům, kteří nejsou plátci DPH. Zboží firmám a živnostníkům neprodáváme. Info o DOT nepodáváme, všechny pneumatiky v nabídce eshopu jsou staré maximálně 24 měsíců. Telefonní kontakt slouží pouze k řešení problémů (faktury, zkažené objednávky, reklamace). Neslouží k podávání informací o dostupnosti produktů a termínů dodání. Prosím ke komunikaci využívejte přednostně e-mail info@gumiok.cz Děkujeme za pochopení.

Označení zimních pneumatik (M+S a 3PMSF) - krátké shrnutí

M+S a 3PMSF ? Co potřebujete vědět o značení zimních pneumatik.

S blížící se zimou končí období letních pneumatik a zvyšuje se i počet výměn letních pneumatik na zimní. Pokud je váš zimní set opotřebovaný, je na čase investovat do nového. Co ale potřebujete vědět o značení zimních pneumatik? Na co si dát pozor, když si chceme pořídit nové pneumatiky na zimní sezónu? A kolik stupňů potřebují zimní pneumatiky?

Kdy potřebujete zimní pneumatiky?

Není to náhoda, že potřebujeme vyměnit pneumatiky. Protože pneumatiky musí v zimě a v létě splňovat úplně jiné povětrnostní podmínky. V létě je více mokrých, suchých a horkých asfaltových povrchů a v zimě se musíte osvědčit na zledovatělých, kluzkých a rozbředlých cestách. Výměnu letních pneumatik se nevyplatí odkládat.

Obecně platí, že když průměrná teplota klesne pod 7°C, je čas vyměnit letní pneumatiky. To je teplota, kdy struktura pneumatik tvrdne a pneumatiky jsou méně schopné poskytovat trakci. Není však nutné sledovat rtuť každý den. Pokud přijdou ranní mínusy, přízemní mrazíky, mlhy a zmrzlé mlhy, pak je ten čas tady, neotálejte. U nás toto počasí většinou dorazí kolem října-listopadu.

Co znamená označení zimních pneumatik?

Na pneumatikách jsou různá označení, která si můžeme sami interpretovat pomocí následujícího krátkého popisu. Nejběžnější jsou „3PMSF“ a „M+S“.

Označení zimních pneumatik 3PMSF (alpské).

Toto označení je jednou z nejúčinnějších zimních pneumatik. 3PMSF znamená 3 vrcholy horské sněhové vločky. Nejčastěji je spojován se symbolem, sněhovou vločkou umístěnou v hoře se třemi vrcholy. Tyto pneumatiky poskytují spolehlivý výkon i v tom nejdrsnějším zimním počasí.

Značení zimních pneumatik M+S

Označení M+S obsahuje slova Mud and Snow, což v v angličtině znamená „bláto a sníh“. Tyto pneumatiky fungují lépe na rozbředlém, zasněženém a kluzkém povrchu než jejich letní protějšky. Nezaměňujte s alpským značením, které je speciálně vyvinuto pro zimní vlivy prostředí.

Označení M+S není specificky zimní pneumatika, ale je odolná vůči sněhu a blátě. Najdeme ho na boku kol většiny terénních vozů a SUV, protože jsou často vybaveny čtyřsezónní gumou. Nejjistější však je označit zimní pneumatiky jako „sněhová vločka na hoře“ na kolech našeho vozidla i v zimě.

Které si mám vybrat, pokud chci „opravdové“ zimní pneumatiky?

Abychom to shrnuli, použijeme přirovnání ke klasické hodině biologie: všechny zimní pneumatiky jsou M+S, ale ne všechny pneumatiky s označením M+S jsou zimní pneumatiky. Označení 3PMSF je správnou volbou, pokud chcete mít jistotu. Před přejezdem hranic se přesvědčme, jaké pneumatiky v daném období potřebujeme a zda naše současné pneumatiky vyhovují tamním pravidlům.

Na našem eshopu najdete ty nejlepší zimní pneumatiky a také čtyřsezónní pneumatiky s označením M+S. Pneumatiky jsou garantovány číslem DOT a budou zaslány poštou do dvaceti čtyř hodin.